Welkom bij de
Graaf van Vlaanderen
Onafhankelijke Internationale Karakter Bouvier Vereniging

.
Een historisch voorwoord…

Beste lezer, beste vriend, beste vriendin,

Een historisch moment is aangebroken.  De Graaf van Vlaanderen is nu officieel uit de startblokken gekomen.
We heten U allen dan ook welkom !
 

Hoe is het allemaal weer begonnen? Enkele liefhebbers én echte vrienden zoeken elkaar nu en dan eens op, samen met hun “Boef”.  Wedstrijden en selekties worden bezocht.  Er worden wandelingen én feestjes georganiseerd.  De vriendschap groeit.  “Het klikt”.

Er is ontgoocheling in hetgeen de meeste Boeven “laten zien”. Discussies over “schoonheidslijnen” en “werklijnen” laaien hoog op. De liefhebbers van échte werklijnen voelen zich in de kou en verlaten. Ze beseffen dat de “Wijze Brave Durver” – historisch cultureel erfgoed van Vlaanderen – in gevaar is. Ze zijn de praatjes van zogezegde karakter/schoonheidsfokkers hartsgrondig beu. Tijdens vele avonden worden langzaam plannen gesmeed.

Deze liefhebbers beslissen – tijdens een feest van Rubberen Robby – dat de kogel door de kerk moet :  de GRAAF VAN VLAANDEREN wordt geboren. Adressen worden verwoed gezocht én gevonden.  Uitnodigingen worden verstuurd.  De reakties komen binnen.  Het werd een succes !

Dankzij U is dit allemaal mogelijk geworden.
De krachten zijn nu gebundeld :  het komt er nu op aan deze GEBUNDELD TE HOUDEN !  Geen evidentie in het hondenwereldje …

De Graaf van Vlaandered (GvV) is een huis met vele kamers.  Gelukkig maar !  Men vindt er liefhebbers van IPO (IWR – Internationaal Wedstrijd Reglement), KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging), Hondenbrigade, Ring, Mondio-Ring, Veldwerk, Gehoorzaamheid, CQN, …
Maar ook mensen die hun Boef gewoon als huisdier/waakhond liefhebben.
De basis – het fundament van ons huis – wordt gevormd door de oude Werklijnen van de Boeven.
Het cement van ons huis is de vriendschap onder elkaar én het wederzijds respect !
Het huis waaraan we bouwen is ook UW HUIS !  Door lid te worden heb je je steentje bijgedragen.  Wens je iets te zeggen ?  Wens je een artikel ?  Heb je vragen ?  Wil je meer intens meewerken ?  Laat het ons weten.
De GvV is een OPEN vereniging !

Sommigen zullen er oude bekenden ontmoeten.  Sommigen zullen misschien een “probleem” met anderen gehad hebben.  BINNEN DE GvV MOET MEN KIJKEN NAAR HETGEEN ONS BINDT :  HERSTEL, BEHOUD EN RESPECT VOOR DE WERKBOUVIER.

De geschiedenis zal oordelen over hetgeen we allen samen opbouwen.
MAAR INDIEN WE NIET SLAGEN ZULLEN WE DE LAATSTE GETUIGEN ZIJN VAN HET VERDWIJNEN VAN WAT EENS DE TROTS VAN VLAANDEREN WAS.

Boevenliefhebbers :  VOORUIT !

Help elkaar in het opleiden, trainen, fokken en verzorgen van onze beste vrienden !